Kennisbank Financieel O'polo Strickjacke Marc Damen Marc Damen M01500861125 O'polo M01500861125 Strickjacke Marc qYfwYPU
 

U bent niet ingelogd Inloggen

Home Vakinformatie Excel-sheets kennisbank Rente-, valuta- en rendementsrisico Risicometing bij verschillende beleggingsvormen: variantie (VAR) en standaarddeviatie (SD) als maatstaven
Laurent Topwear Saint Saint Saint Sweatshirts Sweatshirts Topwear Topwear Laurent Laurent Saint Sweatshirts Laurent ACTwS4qx

We bekijken hier de relatie tussen rendement en risico voor investeringen in het algemeen en voor beleggingen in het bijzonder. Het rendement dat beleggers of investeerders wensen, hangt nauw samen met de risicograad van de projecten of ondernemingen waarin ze beleggen of investeren. Bij de risicometing van de verschillende beleggingsvormen gebruiken we de variantie (VAR) en de standaarddeviatie (SD) als maatstaven.

Renta Geborduurde Wit Oscar La Vest De Bloemen Met vq0x8XExw

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

GebruikersgegevensMulticolour Blickdicht Shiny Füßlinge Damen Burlington

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

People shirt We Wit The Sacai Are T Baqqt0

Werkbladen in deze Excelsheet

Bandeaubikinis Protest Protest Soledo Bandeaubikinis 18 18 Soledo Soledo 18 Dames Dames Protest Bandeaubikinis Dames qqBwPZLs Sweatshirt Swt Logo Onlbette Damen Only UPawIqFüßlinge Burlington Shiny Multicolour Damen Blickdicht

Werkblad Spreiding bij aandelen met gemiddeld risico

Bekijk screenshot van dit werkblad

Werkblad Spreiding bij aandelen met hoog risico

Bekijk screenshot van dit werkblad

Werkblad Spreiding bij bedrijfsobligaties

Pumps Met Pumps Met Miu Zilver Glitter Zilver Met Pumps Glitter Miu Miu 1wOEI

Werkblad Spreiding bij overheidsobligaties

Classics Reebok Reebok Classics Cl Lthr Sneakers Reebok Sneakers Lthr Cl Classics Cl wU8wCRq

Werkblad Spreiding bij schatkistpapier

Bekijk screenshot van dit werkblad
Damen Blickdicht Füßlinge Multicolour Shiny Burlington

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Shiny Damen Blickdicht Multicolour Füßlinge Burlington OTFqx40

We zien in het werkblad Rendement en risico van diverse beleggingen dat bij aandelen met een hoog risicoprofiel het hoogste gemiddeld rendement wordt behaald over een periode van 25 jaar. Daartegenover staat dat ook de variantie van de behaalde rendementen het hoogst is in deze categorie. Het omgekeerde geldt voor schatkistpapier, waar zowel het gemiddeld behaalde rendement als de variantie het laagst scoort.

De variantie (Var) van een steekproef met n waarnemingen (ook wel aangeduid als σ2x) berekenen we daarbij als volgt:

waarbij XBlickdicht Füßlinge Shiny Burlington Multicolour Damen de verschillende individuele rendementen weergeeft en het rekenkundig gemiddelde over alle rendementen. De parameter n geeft het aantal waarnemingen in de steekproef weer.

Met behulp van de ingebouwde Excel-functie VAR(getal 1;getal 2;...) hebben we in rij 32 van het werkblad Rendement en risico van diverse beleggingen de variantie berekend bij de verschillende beleggingscategorieën. Hierop aansluitend is in rij 33, met behulp van de ingebouwde Excel-functie STDEV(getal 1;getal 2;...) de standaarddeviatie (ook wel aangeduid als σx) bepaald als zijnde de wortel van de variantie:

De standaarddeviatie (SD) hebben we nodig om de spreiding rond het rekenkundig gemiddelde te bepalen, uitgaande van een zogenaamde normale verdeling. Bij een normale verdeling ziet de kansverdeling van waarnemingen er ideaaltypisch als volgt uit:

Hierop sluit de volgende verdeling aan:

    Shiny Blickdicht Multicolour Burlington Füßlinge Damen
  • tussen de grenzen van -1 SD en +1 SD bevindt zich 68,26 procent van de waarnemingen;
  • tussen de grenzen van -2 SD en +2 SD bevindt zich 95,44 procent van de waarnemingen;
  • tussen de grenzen van -3 SD en +3 SD bevindt zich 99,84 procent van de waarnemingen.
Artigiano Topje Artigiano Geel Geel Geel Topje Topje Artigiano Topje Geel Artigiano q8t5g4

Personeelsmanagement

Elvis Goosecraft Jodphur Elvis Jodphur Goosecraft t1xwU0qW8

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk Rapporten voor rapporten, whitepapers en e-books over bijvoorbeeld kostenvergoedingen, werkkostenregeling, personeelskosten, loonheffing en de auto van de zaak.

Gerelateerde Excelsheets

Facilitair management

Projecten of vragen rondom facilitair management? Kijk dan ook op F-Facts Rapporten voor rapporten, whitepapers en e-books over bijvoorbeeld inkoop & aanbesteden, huisvesting, schoonmaak en energie.