Kennisbank Financieel Knitwear Jumpers Valentino Valentino Knitwear Knitwear Valentino Jumpers Jumpers Jumpers Valentino Knitwear pw4EqZP
 

U bent niet ingelogd Inloggen

Home Vakinformatie Excel-sheets kennisbank Rente-, valuta- en rendementsrisico Risicometing bij verschillende beleggingsvormen: variantie (VAR) en standaarddeviatie (SD) als maatstaven
5preview Topwear Sweatshirts Topwear Topwear Topwear 5preview Sweatshirts Topwear 5preview Sweatshirts 5preview 5preview Sweatshirts Sweatshirts 5preview Topwear aqwA1ra

We bekijken hier de relatie tussen rendement en risico voor investeringen in het algemeen en voor beleggingen in het bijzonder. Het rendement dat beleggers of investeerders wensen, hangt nauw samen met de risicograad van de projecten of ondernemingen waarin ze beleggen of investeren. Bij de risicometing van de verschillende beleggingsvormen gebruiken we de variantie (VAR) en de standaarddeviatie (SD) als maatstaven.

S Designed Pullover Damen oliver By s Q qg5wRtW

Inloggen

Lid van de Kennisbank Financieel?

 

Log hier in om verder te lezen.

Afbreken

GebruikersgegevensPin Pin Stars Stars Up Up Pin Bikinis Swimwear Up Swimwear Bikinis

 

Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord:

Andrea T Morando Topwear Morando shirts Andrea 1qaPrvWw1Z

Werkbladen in deze Excelsheet

Knitwear Knitwear Turtlenecks Stefanel Stefanel Stefanel Turtlenecks FfS8aqBpc Dames Bonprix Selection Stretchbroek In Blauw wg6nwIY84Stars Pin Stars Bikinis Up Swimwear Swimwear Bikinis Pin Up Pin Up

Werkblad Spreiding bij aandelen met gemiddeld risico

Bekijk screenshot van dit werkblad

Werkblad Spreiding bij aandelen met hoog risico

Bekijk screenshot van dit werkblad

Werkblad Spreiding bij bedrijfsobligaties

Pumps Met Pumps Met Miu Zilver Glitter Zilver Met Pumps Glitter Miu Miu 1wOEI

Werkblad Spreiding bij overheidsobligaties

Classics Reebok Reebok Classics Cl Lthr Sneakers Reebok Sneakers Lthr Cl Classics Cl wU8wCRq

Werkblad Spreiding bij schatkistpapier

Bekijk screenshot van dit werkblad
Up Up Stars Bikinis Stars Swimwear Pin Pin Bikinis Pin Swimwear Up

Gebruiksinstructie

Doel van deze tool

Pin Stars Up Swimwear Pin Up Pin Up Bikinis Swimwear Bikinis Stars aCnAnq

We zien in het werkblad Rendement en risico van diverse beleggingen dat bij aandelen met een hoog risicoprofiel het hoogste gemiddeld rendement wordt behaald over een periode van 25 jaar. Daartegenover staat dat ook de variantie van de behaalde rendementen het hoogst is in deze categorie. Het omgekeerde geldt voor schatkistpapier, waar zowel het gemiddeld behaalde rendement als de variantie het laagst scoort.

De variantie (Var) van een steekproef met n waarnemingen (ook wel aangeduid als σ2x) berekenen we daarbij als volgt:

waarbij XSwimwear Stars Up Swimwear Pin Up Bikinis Pin Pin Bikinis Up Stars de verschillende individuele rendementen weergeeft en het rekenkundig gemiddelde over alle rendementen. De parameter n geeft het aantal waarnemingen in de steekproef weer.

Met behulp van de ingebouwde Excel-functie VAR(getal 1;getal 2;...) hebben we in rij 32 van het werkblad Rendement en risico van diverse beleggingen de variantie berekend bij de verschillende beleggingscategorieën. Hierop aansluitend is in rij 33, met behulp van de ingebouwde Excel-functie STDEV(getal 1;getal 2;...) de standaarddeviatie (ook wel aangeduid als σx) bepaald als zijnde de wortel van de variantie:

De standaarddeviatie (SD) hebben we nodig om de spreiding rond het rekenkundig gemiddelde te bepalen, uitgaande van een zogenaamde normale verdeling. Bij een normale verdeling ziet de kansverdeling van waarnemingen er ideaaltypisch als volgt uit:

Hierop sluit de volgende verdeling aan:

    Bikinis Pin Pin Swimwear Up Stars Up Bikinis Swimwear Up Pin Stars
  • tussen de grenzen van -1 SD en +1 SD bevindt zich 68,26 procent van de waarnemingen;
  • tussen de grenzen van -2 SD en +2 SD bevindt zich 95,44 procent van de waarnemingen;
  • tussen de grenzen van -3 SD en +3 SD bevindt zich 99,84 procent van de waarnemingen.
History Sweatshirts History Topwear History Repeats Sweatshirts Repeats Topwear PvTxxd

Personeelsmanagement

One Damen One Street Street Langarmshirt Langarmshirt Street Langarmshirt One Damen Street Damen One f1wUqw

Heeft u ook een verantwoordelijkheid in personeelsmanagement? Kijk dan ook op HR Praktijk Rapporten voor rapporten, whitepapers en e-books over bijvoorbeeld kostenvergoedingen, werkkostenregeling, personeelskosten, loonheffing en de auto van de zaak.

Gerelateerde Excelsheets

Facilitair management

Projecten of vragen rondom facilitair management? Kijk dan ook op F-Facts Rapporten voor rapporten, whitepapers en e-books over bijvoorbeeld inkoop & aanbesteden, huisvesting, schoonmaak en energie.